past event: Meleklerin Payı // Angels' Share, DEPO

15 Eylül – 22 Ekim 2017

Küratör: Deniz Artun
Sanatçılar: Erol Akyavaş, Züleyha Altıntaş, Fatih Aydoğdu, Gökhun Baltacı, Mehtap Baydu, Candeğer Furtun, Eda Gecikmez, Aslı Işıksal, İbrahim Karakütük, Mehmet Koyunoğlu, Nermin Kura, Mübin Orhon, Mert Öztekin, Necla Rüzgar, Anıl Saldıran, İlhan Sayın, Elvan Serin, Seval Şener, Ali Şentürk

“Meleklerin payı”, viski yıllandırılırken ahşap fıçılardan buharlaşan hacme verilen isimdir. Bu hacim, coğrafyanın sıcaklığına bağlı olarak yılda %2 ile %16 arasında değişebilir. Havaya karışıp yok olan bu alkolün, yani bu kaybın, “meleklerin payı” olduğuna ve olgunluğun, bu payın ‘ödenmesi’ karşılığında yakalandığına inanılır.

“Meleklerin Payı” Deniz Artun’un küratörlüğünde, bir kısmı halen Ankara’da yaşamakta ve çalışmakta olan sanatçıların evlerinde, atölyelerinde sakladıkları, belki az sayıda kişiye gösterdikleri kimi eserleri ilk kez geniş bir izleyici kitlesine ulaştırmayı amaçlıyor. Grupta yer alan genç sanatçılardan daha önce üretimlerini hiç sergilememiş olanlar var. Bu buluşma, genç sanatçıların eserlerini göstererek kendi üretimlerine mesafelenmelerine, eserleri eleştiriye açabilmelerine ve hangi yolda, yönde devam edeceklerini belirlemelerine bir katkı sunmayı hedefliyor. Bugün hayatta olmayan Erol Akyavaş, Mehmet Koyunoğlu ve Mübin Orhon gibi tanınmış sanatçıların ise külliyatlarında gözden kaçan, bilinen tarzları dışında, farklı malzemeleri ve teknikleri kullanarak ürettikleri eserleri sergileniyor.

“Meleklerin Payı”ndaki bu yanyanalık, daha fazla tanınan sanatçıların bugüne kadar pek görülmemiş eserlerini, genç sanatçıların ilk kez sergilenen eserleriyle olası yeni ilişkiler içinde görmemize imkân sağlayacak.

Görsel: Erol Akyavaş, İsimsiz (Longwood Garden Philadelphia), 1970’ler, fine art kağıt üzerine arşivsel pigment baskı

*****************************************************************************
ANGELS’ SHARE

15 September – 22 October 2017

Curator: Deniz Artun
Artists: Erol Akyavaş, Züleyha Altıntaş, Fatih Aydoğdu, Gökhun Baltacı, Mehtap Baydu, Candeğer Furtun, Eda Gecikmez, Aslı Işıksal, İbrahim Karakütük, Mehmet Koyunoğlu, Nermin Kura, Mübin Orhon, Mert Öztekin, Necla Rüzgar, Anıl Saldıran, İlhan Sayın, Elvan Serin, Seval Şener, Ali Şentürk

“Angels’ Share” is the name given to the volume which evaporates from the wooden whisky casks during the process of maturation. Depending on the temperature of the geography, percentage of this volume may change between 2-16% per year. The alcohol which disappears into air, the loss, is believed to be “angels’ share” and maturity can be achieved only by the “payment” of this share.

“Angels’ Share” curated by Deniz Artun, brings together certain works which are set aside in the homes, studios of artists and seen by very small number of people and aims to introduce them to a wider audience. Some of the young artists in the group who live and work in Ankara have never exhibited before. This meeting takes the opportunity to show their works and help distance themselves from their productions, open up their works for critique and decide which way and direction to move. Relatively obscure works, with materials and techniques different from their identifiable styles produced by celebrated artists such as late Erol Akyavaş, Mehmet Koyunoğlu and Mübin Orhon will also be on show.

This juxtaposition in “Angels’ Share”, will provide for viewing the lesser known works by distinguished artists, in possible new associations with works from a younger generation of artists some of whom to be exhibited for the first time.


-->
Image: Erol Akyavaş, Untitled (Longwood Garden Philadelphia), 1970’s, archival print on fine art paper